APA YANG BEST JOIN #TeamJutawan

Tags

, , , , , ,

jutawan magic starts here

Bila sebut nama group JUTAWAN, ada yang berfikir dorang ni MATERIALISTIK.
Sebenarnya matlamat kami untuk kaya dunia akhirat. Rugi kalau kaya dunia saja.

Sebut Jutawan mesti orang fikir kaya raya kan!
Kami nak Kaya raya dunia akhirat.
Nak kaya “Mind, Body & Soul”
Nak kaya jiwa, kaya harta, kaya budi, kaya memberi. Inilah matlamat #TeamJutawan.

Apa itu #TeamJutawan?

Mesti anda dikalangan anda yang tertanya-tanyakan apa itu Team Jutawan ni..Baiklah saya terangkan, dalam Shaklee terdapat beratus ribu pengedar Shaklee dan masing-masing ada team mereka. So Team Jutawan ini adalah salah satu group yang terbesar dalam Shaklee Malaysia serta mempunyai paling ramai Master Coordinator yang menaunginya. Master Coordinator adalah pangkat tertinggi yang ada di dalam bisnes Shaklee.

Apa Yang Best Join #TeamJutawan?

1. Dinaungi Oleh 10 Orang Master Coordinator Yang Hebat2!!

master2 jutawan.jpg

Inilah dia barisan Master2 hebat yang lead group #TeamJutawan.

Gabungan 10 orang Master yang hebat dengan pelbagai kepakaran, ilmu dan pengalaman masing2 menyumbangkan idea dan spend masa untuk memberi bimbingan bisnes kepada semua ahli #TeamJutawan.

Inilah barisan Master yang bernaung di bawah #TeamJutawan :

  • Master Nur Laila (penaung)
  • Master Nur Zahirah
  • Master Zura Betty
  • Master Hafsah
  • Master Ainul Shahrazad
  • Master Kam Maria
  • Master Athirah
  • Master Wan Muliani
  • Master Farina
  • Master Abby Misaha

Mereka sentiasa komited untuk guide semua ahli group #TeamJutawan untuk berjaya dalam bisnes Shaklee dengan syarat anda mestilah berdaftar bawah #TeamJutawan.  Nak jadi sebahagian #TeamJutawan? klik sini Nak Join Team Jutawan

2. Kelas Bimbingan Secara Online PERCUMA!!

Ahli dibawah #TeamJutawan berada di seluruh Malaysia, jadi kelas bimbingan secara online lebih praktikal dan fleksibel. Jadi #TeamJutawan menggunakan medium media sosial mewujudkan group khas untuk coaching dan menyampaikan ilmu kepada semua team members.

Para Master akan bergilir berkongsi ilmu tentang bisnes, strategi marketing, kesihatan dan nutrisi serta motivasi dan tips-tips untuk berjaya. Yang paling bestnya, ilmu-ilmu mahal ini di kongsikan secara PERCUMA sahaja kepada semua ahli #TeamJutawan. Kiranya anda tidak kesorangan dalam bisnes ni. Sentiasa ada mentor2 yang sudi membantu tunjukkan jalan dan membimbing untuk dalam bisnes.

coaching jutawan 2.jpg

coaching by MASTER LAILA

coaching jutawan 4.jpg

coaching by MASTER KAM MARIA

coaching jutawan 6.jpg

coaching by MASTER NUR ZAHIRAH

coaching jutawan

caoching by MASTER WAN MULIANI

coaching jutawan 9

coaching by MASTER ABBY MISAHA

coaching jutawan 11

coaching by MASTER AINUL SHAHRAZAD

Ini adalah sebahagian daripada kelas2 online yang telah dijalankan oleh para master.  Setiap minggu kami ada kelas online.Tengok tajuk2 dia pon dah best kan..Input2 yang diberikan memang lagi best dan terbaiklah. Kalau anda berminat nak join Shaklee inilah platformnya, this is the best and happening group. In sha ALLAH korang akan rasa bersyukur dan bertuah sangat bila berada dalam #TeamJutawan. klik sini Nak Join Team Jutawan

3. Kelas Secara OFFLINE pun ada.

Bukan sahaja kelas secara online, kelas secara offline pun ada. Kelas secara offline ni impak dia lagi best, sebab bila berguru berdepan ni ilmu di sampaikan lagi masuk orang kata. Kita ada banyakkk sangat kelas secara offline..antaranya:

  • Kelas Nutrisi oleh Shaklee
  • personal coaching
  • kelas marketing
  • kelas motivasi dan peningkatan kendiri

Saya share sebahagian antara kelas yang telah dianjurkan oleh #TeamJutawan.

coaching offline.jpg

kelas-nutrisi.jpg

Kelas NUTRISI

master-ainul-coach.jpg

Personal group coaching

kelas-afnan.jpg

Kelas offline khas untuk #TeamJutawan

4. Ada Master checklist dan task2 diberikan untuk guide anda supaya berjaya.

Ha, yang ni best..sebab apa kalau anda nak berjaya of course anda mesti follow mereka yang dah berjaya. So untuk memudahkan korang mencapai kejayaan dalam bisnes Shaklee ni korang dah diberikan Master Checklist, what to do..just tick je checklist tu.

Inilah rahsia yang diamalkan oleh para master Jutawan sehingga mereka mencapai pangkat tertinggi dalam Shaklee.

Lagi korang akan sentiasa diberi task dan dari semasa ke semasa ada contest dengan hadiah yang menarik. Semua ini buat kita rasa enjoy dan happening sangat bila berada dalam #TeamJutawan. Malah saya sendiri dan downline saya pun sudah pernah dapat hadiah join contest yang dianjurkan oleh master kami.

contest twb.jpg

Happy sangat dapat hadiah handbag comel ni from US pulak tu. Thank you Master Ainul.

contest twb rafiah.jpg

Ini pula downline sy, dapat hadiah wrislet Coach from US. Best kan dapat hadiah.

Oklah sampai di sini dulu sesi sharing saya kali ini, semoga kita berjumpa lagi dalam next entry ya.. Sebelum kita berpisah, jemput baca KISAH KEJAYAAN SAYA DALAM SHAKLEE

Berminat untuk menyertai group besar Team Jutawan kami? Saya amat mengalu-alukan anda untuk menyertai kami. Sila hubungi saya 013-9225695 dan saya akan bantu segala proses anda untuk mendaftar di bawah #TeamJutawan.

Salam mesra daripada saya, Faridah Daik.

Facebook : Faridah Daik

Instagram: faridah_daik

 

Advertisements

SUCCESS STORY JOM DETOX JUTAWAN

Tags

, , , , , , , ,

Hi korang, kalau entry sebelum ni saya share tentang apa itu program Detox Shaklee iaitu Jom Detox Jutawan. Saya sudah kongsikan apa kelebihan dan perbezaan program Detox Shaklee ni dengan program2 lain di luar sana. Bagi yang belum baca boleh klik sini KELEBIHAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN

Tonton video di sini Kelebihan Program Jom Detox JUTAWAN

So dalam entry kali ini saya akan kongsikan pula 5 kisah kejayaan peserta-peserta yang telah join program Jom Detox Jutawan.

1. KOLESTROL TURUN DARI 14 JADI 5.6!!WOW!!

coach-dekya.jpg

Real testimoni Jom Detox Jutawan

Puan Norazila Mohd Yusoff atau lebih mesra di sapa Coach Dekya sebelum join program Detox Shaklee ini mempunyai masalah kolestrol yang tinggi walau pun dia mengamalkan pemakanan ‘eat clean’ namun tetap tidak berjaya menurunkan paras kolestrolnya.

Coach Dekya berkongsi pengalaman beliau mula detect cholesterol tinggi pada tahun 2014 masa buat check up di hospital. Dr Cardiologist yang memeriksa beliau berasa pelik sebab umur muda lagi tapi Cholesterol tinggi iaitu 14!!

Jadi Coach Dekya telah mengambil keputusan untuk join program Jom Detox Jutawan ini dan berjaya menurunkan bacaan kolesterol sebab dalam Program Detox itu sendiri diberi penekanan mengenai :-

1 – kurangkan pengambilan gula dalam diet harian
2 – amalkan gaya hidup sihat untuk pastikan
3 – Coach memberi tips dan panduan kenapa meal plan dipilih
4 – Pemakanan (high fat) yang sesuai untuk peserta yang mempunyai kolesterol yang tinggi.

Penekanan harus diberikan kepada bagaimana untuk merendahkan LDL (bad) dan dalam masa yang sama meninggikan HDL (good).

result coach dekya.jpg

Dan ini result blood test selepas JomDetox.

testimoni coach dekya.jpg

Bukan sahaja bacaan kolestrol turun, berat badan pon turun dengan Jom Detox Jutawan!

Alhamdulillah selepas Coach Dekya join JOMDETOX pada January 2019, bukan sahaja bacaan kolestrolnya turun, berat badan turun, inch loss dan dah tak migraine & vertigo lagi. Ikuti temubual Pengakuan Coach Dekya

NO MORE MIGRAINE
NO MORE VERTIGO
BACAAN CHOLESTEROL TURUN
BONUS : SLIM!

ALHAMDULILLAH.

2. Turun 6 kg!!Bonus Spare Tyre, Kulit Kusam, Cepat Penat Semua Hilang??

tiada-yang-mustahil.jpg

Detoks ni bukan sekadar turunkan berat badan tau. Tapi cover jugak part lain.

Puan Ashikin berkongsi kisahnya sebelum join Jom Detox, dulu dia sangat sibuk dengan kerja, tak jaga makan, tak cukup rehat, stress kerana terlampau banyak kerja sampai dia mula perasan yang diri dah tak terurus. Eye bag makin teruk, wajah tak bermaya, kulit makin kusam dan kalau tak makeup nampak macam orang sakit.

“Ekin tak pernah makan apa² supplement sebelum ni. Bagi Ekin, rasa tak memerlukan supplement pun dalam life Ekin. Sungguh kedekut duit nak beli supplement. Kalau benda lain ye boleh.”

“Bulan 2, 2019 saat ni berat dah capai 66kg. Bukan setakat berat je bertambah, dia bagi spare tayar 3 kau. Tak cukup dengan tu, selulit nampak ketara giler tang peha, celah peha dengan belakang peha. Stress bertambah lagilah gamaknya. Ni part Ekin paling tak boleh terima. Peha makin jadi peha ayam turki. Peha asyik bergaduh je hari² menyebabkan seluar cepat rosak.”

So Puan Ekin nekad untuk berubah dan cari jalan penyelesaian dengan join program Jom Detox Jutawan.

results ekin.jpg

Ni pertama kali ekin join Jom Detox.

results ekin 2.jpg

Ni kali ke-2 ekin Join Jom Detox.

Ha..lepas join Detox Shaklee ni, bukan je berat turun tapi kulit pon dah tak kusam..nampak makin glowing serta awet muda uolsss!!

results ekin 3.jpg

Nampak perbezaan ketarakan sebelum dan selepas detox.

Ni lah Ekin sebelum dan selepas Detox dan tadaaa… Ni lah Detox Effect Ekin. Rugi sangat kalau korang tak manfaatkan Program Detox ni dalam life korang. Serius!

Ekin sudah..Anda bila lagi??Jom jadi sebahagian daripada Detox Effect..Cepat-cepat daftar untuk JOIN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN KLIK SINI >>JOM DETOX JUTAWAN

3. Jimat RM20K, Tak Jadi Buat Pembedahan Kecilkan Usus!

Apabila usia semakin meningkat, kadar metabolisme badan semakin menurun menyebabkan berat badan semakin naik. Walaupun macam-macam usaha dilakukan untuk turunkan berat badan tetapi malangnya berat semakin naik sehingga cecah 107kg!!

jimat rm20 k.jpg

Walau baru sekali join detox, dah berjaya turun berat sebanyak 6.2kg dalam masa 5 hari sahaja.

4. Best Rupanya Join Jom Detox Sampai Repeat Join Lagi.

Sebelum ni dah cuba sendiri eat clean, suku suku separuh tetapi bila timbang takde penurunan..heran..makin naik ada…body fat pon sampai 44%.

Jadi ambil keputusan untuk try program Jom Detox Shaklee ni. Start detox follow je apa yang coach ajar..yang bestnya takde rasa craving sangat sebab supplemen yang diambil membantu sepanjang detox. Part yang paling best, baru tau ada banyak cara prepare meal yang sihat dan sedap.

best join detox.jpg

Enter a caption

5. Bacaan Kencing Manis Turun, Tekanan Darah Tinggi Normal dan Badan Makin Sihat Selepas Detoks.

kencing manis turun.jpg

Ini adalah sebahagian daripada beratus-ratus testimoni peserta yang telah join program Jom Detox Jutawan.

Jangan tunggu lama-lama tau. Takkan anda nak tengok je orang lain berjaya turun berat badan? Come on. We can coach you.

Dont lose hope. Everyone boleh slim/sihat dengan JomDetox Jutawan. Jangan tunggu dan lihat jer tau.

Siapa bertindak cepat dia akan cepat dapat berkurangnya berat badan korang.

UNTUK JOIN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN  DAN PERTANYAAN LANJUT TENTANG DETOX SHAKLEE KLIK SINI >>JOM DETOX JUTAWAN ATAU WSAP 013-9225695

 

 

KISAH KEJAYAAN SAYA DALAM SHAKLEE

Tags

, , , , , , , , ,

Hai korang, entry kali ini saya akan kongsikan tentang kejayaan yang telah saya kecapi sepanjang saya join Shaklee. Apabila kita buat sesuatu mesti kita ada target kan? Pada permulaan lagi kita akan set apakah target yang kita nak capai supaya kita nampak hala tuju kita.

NAIK RANK DALAM SHAKLEE

Sama juga dalam Shaklee, apabila saya join je Shaklee, saya telah set target untuk naik rank2 dalam Shaklee. Berikut adalah rank (pangkat) dalam Shaklee:

Distributor

Supervisor

Senior supervisor

Coordinator

     Senior coordinator

      Key coordinator

          Senior key coordinator

          Master coordinator

Baiklah saya terangkan terlebih dahulu rank atau pangkat dalam Shaklee. Sebaik sahaja anda mendaftar sebagai ahli Shaklee, kita akan dipanggil sebagai Shaklee Independent Distributor (SID) atau pengedar bebas Shaklee. Semua yang join Shaklee akan bermula sebagai SID.

Dalam Shaklee ada 7 rank bermula dengan Supervisor, kemudian diikuti Senior Supervisor, Coordinator, Senior Coordinator, Key Coordinator, Senior Key Coordinator dan rank yang paling tertinggi adalah Master Coordinator.

bonus

Saya percaya kejayaan yang kecil akan membawa kepada kejayaan yang lebih besar di masa akan datang. Dari SID biasa, saya kini telah mencapai rank Supervisor dan efektif setiap bulan di rank tersebut. Kini saya sedang berusaha untuk naik ke rank yang seterusnya sehinggalah saya mencapai rank yang paling tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator. In Sha Allah, doakan semoga saya dipermudahkan mencapai impian saya untuk menjadi Master Coordinator.

MENDAPAT JEMPUTAN KE SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE (BLNC)

Shaklee Business Leader National Conference (BLNC) ini adalah satu event Shaklee yang sangat gah kerana hanya leader-leader Shaklee yang layak sahaja akan menerima jemputan untuk menghadiri BLNC. So event BLNC ini sangat eksklusif sebab bukan semua pengedar Shaklee boleh join event ni, hanya leader-leader yang memenuhi requirement yang ditetapkan sahaja boleh join. Dalam BLNC ini Shaklee meraikan kejayaan leader-leader mereka.

Alhamdulillah, syukur pada ALLAH kerana saya merupakan salah seorang leader yang qualified yang menerima jemputan untuk menghadiri BLNC bersama pasangan. Ini yang bestnya dalam Shaklee, bukan sahaja kita diraikan malah pasangan kita juga turut sama diraikan.

blnc 2019

Bersama barisan leader-leader Shaklee di bawah team TWB dan JUTAWAN

Pengalaman menghadiri BLNC adalah satu memori yang best kerana pihak company Shaklee memberi pengiktirafan kepada kami. Ia menjadikan kami lebih bersemangat untuk terus berusaha dalam bisnes Shaklee dan of course lah rasa dihargai, terasa berbaloi dengan usaha yang telah kami buat sebelum ini.

lat family at blnc 2019

Nampak tak keceriaan di wajah masing-masing..dapat menghadiri satu event yang cukup eksklusif bagi yang bergelar pengedar Shaklee.

 

AJAR ORANG JANA INCOME

Kejayaan saya bukan sahaja dapat jana income saya, malah yang lebih mengembirakan saya adalah apabila saya dapat bantu dan bagi tunjuk ajar kepada downlines saya untuk mereka menjana income dengan bisnes Shaklee.

Alhamdulillah, saya cukup seronok buat bisnes Shaklee kerana saya boleh guna medium Shaklee ini untuk bantu lebih ramai orang. Melalui bisnes Shaklee kami dapat bantu orang untuk kuruskan badan, bantu ibu-ibu untuk menjayakan penyusuan susu ibu, bantu orang untuk sihat dan macam saya, saya bantu wanita untuk membuat bisnes mobile spa dengan menggunakan produk Shaklee. Bisnes Mobile Spa Satu Pelaburan Bisnes Yang Bijak??

So, sampai di sini dulu perkongsian saya kali ini. In sha Allah kita bertemu lagi dalam entry yang seterusnya.

Jemput follow ig saya —>>faridah daik

Like fb page Akademi Mobile Spa TWB dan Pengedar Shaklee Temerloh

KELEBIHAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN

Tags

, , , , , ,

keratan akhbar.jpg

Keratan akhbar di atas menunjukkan bukti yang negara Malaysia adalah negara nombor satu di ASEAN yang penduduknya paling obesiti. Ini adalah satu fakta yang sangat membimbangkan dan tidak boleh dipandang remeh oleh kita. Jika tidak dibendung, angka itu akan terus meningkat lagi dari semasa ke semasa.

Oleh kerana itu, Program JOM DETOX JUTAWAN ini menjadi platform yang membantu anda untuk mengatasi masalah berlebihan berat badan.

APAKAH ITU DETOX?

Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan.

Tahukah anda semua, bahawa punca PERUT BUNCIT bukan hanya disebabkan oleh lemak semata-mata, tetapi ianya juga berpunca dari USUS yang sangat kotor sehingga membentuk LAPISAN yang amat TEBAL di DINDING USUS.

GMBAR USUS.jpg

Tengok gambar di atas, macam ni lah keadaan usus kita.

Sebenarnya tubuh kita ibarat sebuah mesin yang perlu diservis sekali sekala supaya prestasinya kekal unggul dan berfungsi dengan baik.

Bila terlalu banyak toksin, usus kita akan kotor dan bermasalah. Bila dah bermasalah, mulalah pelbagai penyakit akan terjadi seperti kanser contohnya. Ia terjadi dari usus yang kotor dan tidak sihat.

Dengan DETOKS yang betul, kita membantu sistem penghadaman badan kita kembali pada asal (reset) dan berfungsi dengan lebih baik.

Jadi, apa tunggu lagi? Detox lah segera.

Apakah program #JomDetoxJutawan?

Program Jom Detox Jutawan adalah program yang berlangsung selama 17 hari.

Ia merangkumi 3 fasa:

🥦 Fasa 1 (Pre-Detox): Tempoh untuk prepare tempoh detox. Untuk kita ubah mindset

🥦 Fasa 2 (Detox): Tempoh kita detox dengan meal plan yang telah disediakan.

🥦 Fasa 3 (Post-Detox): siapa yang buat Detox betul-betul. Akan dapat result badan lebih cergas, berat badan continues turun, kulit cantik, nampak lebih muda.

Apakah Kelebihan Program JOM DETOX JUTAWAN?

Apabila anda join program JOM DETOX JUTAWAN, automatik anda akan dapat:

1) Support group yang aktif selama 17 hari. Pakat kurus ramai-ramai baru syok! Buat dengan gembira dan tak stress langsung.

2) Dapat guide, info dan monitoring dari Detox Coach bertauliah. Ada masalah boleh tanya. Tiadalah awak murung makan pisang sorang-sorang 😂

3) Ada detox meal plan oleh nutritionist bertauliah, approved by doctor. Ada reason di sebalik menu tiap hari. Program ni bantu ubah lifestyle kepada healthy lifestyle. Jadi rutin diri. HABIT.

4) Program detox ni fokus buang toksin berkurun dalam badan yang boleh sebabkan sakit kronik. Bonus turun berat, kulit cantik dan badan sihat.

5) Ada guide step by step setiap hari. Hanya ikut betul-betul setiap step. InsyaAllah banyak turun berat dan inchloss.

6) Dapat guide senaman yang betul. Nak kecikkan bahagian mana? Haaa sila buat senaman yang dicadangkan.

7) Bila turun berat automatik muka makin cantik & hensem, kulit glowing dan nampak makin muda. Ni paling best!

Kenapa korang kena join #JomDetoxJutawan?

Ok, mari saya terangkan…Kebanyakkan program DETOX hanya tertumpu pada detoksifikasi organ tertentu seperti usus sahaja – ia tidak menyeluruh.

Kita memerlukan program Detox secara menyeluruh untuk memastikan detoksifikasi dilakukan secara berkesan dan kesihatan optimum dapat dicapai!

Kami bekerjasama untuk memastikan detox secara holistik ke atas system detox tubuh. So menu kita adalah dari Nutritionist dan di endorsed oleh Doktor. Bukan sesuka hati je tau.

Contoh kebanyakan program detox diluar sana : hanya tertumpu pada usus aje. padahal organ utama detox kita ada 5!

 

organ detox.jpg

JOM DETOX JUTAWAN adalah program detox yang holistik.

Jadilah sebahagian daripada ratusan peserta yang telah berjaya menurunkan berat badan dengan program Jom Detox Jutawan. JEMPUT TONTON VIDEO TENTANG KELEBIHAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN. Klik link ini >>Kelebihan Program Jom Detox JUTAWAN

Untuk join program JOM DETOX JUTAWAN  dan pertanyaan lanjut tentang DETOX SHAKLEE klik sini >>JOM DETOX JUTAWAN atau wsap 013-9225695

 

 

PELUANG BISNES SHAKLEE -3C

Tags

, , , , ,

Hai korang bertemu kita lagi..kali ini saya nak share dengan korang apakah peluang yang ditawarkan kalau korang buat bisnes Shaklee. Lagi-lagi dengan ekonomi sekarang masing-masing antara kita tercari-cari peluang bisnes yang modal dan risiko yang rendah tetapi memberikan pulangan yang lumayan kepada pengedar-pengedarnya.

KELEBIHAN BISNES SHAKLEE – GANJARAN 3C YANG DITAWARKAN.

Korang kena baca entry ni sampai habis tau. Saya akan kupas satu persatu ganjaran 3C yang ditawarkan oleh Shaklee yang sangat lumayan  dan menguntungkan.

3c

Shaklee tawarkan 3C – CASH, CAR BONUS & CONVENTION (TRIP PERCUTIAN)

1. CASH

C yang pertama adalah cash atau wang tunai. Apabila anda sebagai pengedar Shaklee menjual produk Shaklee, of course lah anda akan mendapat UNTUNG RUNCIT.

cash plan.PNG

Namun yang lagi best..dengan bisnes Shaklee ni, anda boleh dapat lebih daripada untung runcit. Anda berpeluang untuk dapat PERSONAL BONUS sehingga 21%, LEADERSHIP BONUS dan INFINITY BONUS.

bonus.jpg

Shaklee tawarkan anda unlimited income!!

2. CAR 

car bonus.jpg

C yang kedua adalah CAR. Shaklee memberi peluang kepada semua pengedarnya yang berada pada rank Supervisor dan ke atas untuk menyertai Program Subsidi Kereta. Uniknya program ini menawarkan subsidi kereta dalam bentuk tunai (cash).

Maksudnya, insentif kereta yang anda terima nanti tidak terhad untuk tujuan pembayaran kereta semata-mata. Kita boleh guna insentif kereta ni untuk bayar ansuran rumah, perbelanjaan harian, untuk pergi melancong, untuk pelaburan dan apa sahaja keinginan kita.

car bonus shaklee.jpg

Wow sangat kan!!! Ni contoh CAR bonus yang diterima oleh salah seorang Master Coordinator dalam Shaklee.

3. CONVENTION

C yang ketiga adalah CONVENTION iaitu trip percutian mewah secara PERCUMA!! Yang pasti trip percutian SHAKLEE bukan trip biashe-biashe bak hang.. Ia adalah trip percutian 5 STAR tau sebab SHAKLEE nak raikan pemimpin perniagaan mereka yang berjaya melepasi point yang ditetapkan oleh pihak syarikat.

Saksikan pengalaman Shaklee Business Leader yang telah menyertai trip percutian mewah. Klik link di sini 2018/2019 Shaklee International Incentive Trip San Francisco + Las Vegas (17-27 July 2019)

Nak tengok lagi betapa mewahnya trip percutian yang SHAKLEE bagi kepada pemimpin perniagaannya yang layak..meh klik sini 2017/2018 Shaklee International Incentive Trip Western Mediterranean Cruise 8-17 September 2018

Haaa..amacam teruja kan tengok..mewah beb!! Dan semua itu ditaja sepenuhnya oleh SHAKLEE.

So..Kalau korang berminat nak jana income dan nak join trip percutian mewah Shaklee percuma ni, mulakan langkah sekarang. Daftar sebagai pengedar Shaklee dan sertai kami sebagai Shaklee Family di bawah group Jutawan. Hanya dengan yuran pendaftran keahlian serendah RM75 sahaja anda layak untuk mendapatkan kesemua 3C yang ditawarkan oleh Shaklee.

Tunggu apa lagi?? wsap saya 013-9225695 atau terus klik link ini Jana Income Dengan Shaklee

Saya akan uruskan pendaftaran keahlian anda dan akan guide anda untuk buat bisnes dalam Shaklee.

Apakah Bisnes Pertama Yang Paling Ideal??

Tags

, , , , , , , , , , ,

Apa kata guru bisnes Puan Ainon mengenai bisnes pertama yang paling ideal??

57071020_10157385291862022_7556321429130575872_n.jpg

Bila kita sebut sahaja nak ceburi bidang bisnes, nak tak nak,kita mesti kena ada modal. Tak kisahlah modal kita kecil atau besar..Kalau modal kita kecil, biasanya untung pun kecillah. Contoh kalau U jadi agen dropship, dengan modal kecil just promote,amik order tapi keuntungan dia sikitlah..simple!

Kalau kita nak bisnes dengan modal yang lebih besar, of courselah pulangannya lebih besar. Persoalannya, apakah bisnes yang paling ideal dengan keuntungan yang lebih besar? Dan sebanyak mana modal yang sesuai untuk dikeluarkan?

Mengikut nasihat guru bisnes Puan Ainon, modal bisnes pertama mestilah tidak melebihi RM2k. Sebaiknya kita tidak buat pinjaman, mulakan dengan apa yang ada di tangan. Ya lah kita baru nak start kan..takperlulah nak amik risiko yang tinggi.

Bisnes pertama adalah bisnes yang kita akan belajar banyak benda. So nak venture dalam bisnes, siapkan modal tak lebih RM2k ye.

Saya memang nak buat bisnes sis..tapi saya takde modal…hurmmm..

TAKDE MODAL bermakna anda belum bersedia untuk memulakan bisnes. Dengan erti kata lain, anda belum ada sikap seorang usahawan. Seorang usahawan bisnes yang sebenar akan berusaha untuk menyediakan modal, barulah boleh memulakan bisnes!

ADA KE BISNES YANG MODALNYA BAWAH RM2K?? DAN DAPAT KEUNTUNGAN BERLIPAT KALI GANDA??

Mestilah ada…mari saya kenalkan anda dengan satu bisnes yang modalnya bawah Rm2k dan untungnya berlipat kali ganda iaitu…pengusaha spa tanpa kedai atau “Mobile Spa”. Modalnya cuma serendah RM1,999 dengan complete 5+1 training, complete products, bahan2 dan peralatan.

Siap dapat personal coaching untuk marketing & business growth. Then terus boleh ON servis spa dan cover balik modal. Lepas sebulan ke dua bulan, modal boleh cover balik 100% dan bulan seterusnya dapat keuntungan untuk diri sendiri je.

Dah la diri sendiri la boss dan diri sendiri la pekerja. So semua profit adalah diri sendiri punya. Kayo makcik. Hehe.

photo_2019-03-07_21-48-25

Dalam kursus mobile spa The Walking Beauty (TWB), kami offer 2 Pakej:

PACKAGE A: RM 1,999

1- Sijil Penyertaan
2- Produk Shaklee: Starter set Youth Skincare , Masker, Scrub & Vitamins
3- Trial Kit Spa
4- Mobile Bag Spa

🌹 5 courses:

-Relaxing facial
-Body Scrub
-Aura Bath
-Hands & Foot Spa
-Sauna

+1 how to set up home & mobile spa

🌹BONUS🌹

✔ module lengkap
✔ personal coaching
✔ beauty products lengkap
✔ basic tools
✔ lifetime coaching
✔ income 6 penjuru

-habis training dah terus boleh run spa-

PACKAGE B: RM 2,999

1- Sijil Penyertaan
2- Product Shaklee: Complete Youth Skincare, Masker, Scrub & Vitamins
3- Trial Kit Spa
4- Trolley Bag Spa
5- Skin Analyzer
6- Ion Massage
7- Facial bowl

🌹 5 courses:

-Relaxing facial
-Body Scrub
-Aura Bath
-Hands & Foot Spa
-Sauna

+1 how to set up home & mobile spa

🌹BONUS🌹

Kelas Make Over 360 worth RM1k++

1) Forever MakeUp (sekali belajar, boleh digunakan sampai bila-bila dan sesuai untuk setiap masa)
2) Cara makeup pantas siap dalam 10 minit
3) Cara pemilihan alatan makeup yang betul mengikut jenis kulit
3) Kenali Skintone
4) Kenali Undertone
5) Tips pilih foundation, eyeliner, eyebrow pencil, lipstick
6) Teknik makeup yang betul supaya nampak natural dan tahan lama
7) Kenali bentuk muka
8) Hijab styling untuk shawl sesuai dengan bentuk muka
9) Hijab styling untuk bawal sesuai dengan bentuk muka
10) Overall image untuk tampil berkeyakinan

So…u guys boleh pilih nak join kursus PAKEJ A RM1999 atau PAKEJ B RM2999.

KALAU NAK IKUT SARANAN PUAN AINON BOLEH PILIH PAKEJ A YANG RM1999.

MACAM MANA NAK JOIN KURSUS NI??

BOLEH HUBUNGI SAYA 013-9225695

FARIDAH DAIK

ALUMNI TWB

OWNER FD MOBILE SPA

Follow IG Faridah Daik

 

 

MOBILE SPA BISNES IDEAL UNTUK SURIRUMAH

Tags

, , , , , , , , , , , , ,

 

FB_IMG_1510116727477

Baiklah entry kali ini kita akan fokuskan kepada golongan surirumah sepenuh masa. Pada masa kini, golongan surirumah tidak hanya duduk di rumah semata-mata menjaga anak dan menguruskan rumah tangga tetapi kebanyakan surirumah sekarang menjalankan perniagaan online mahupun offline.

Bagi surirumah yang masih tercari-cari peluang untuk menjana pendapatan dan meningkatkan ekonomi keluarga hanya dari rumah, jadi inilah bisnes yang paling ideal untuk anda!

Tambah-tambah lagi faktor kewangan zaman sekarang yang semakin meningkat. Betul, suami boleh cari rezeki untuk menampung kehidupan keluarga namun sebagai isteri kita juga pasti teringin punya duit sendiri, dapat bagi kat parents, dapat beli apa yang kita hendak, dapat menabung hasil titik peluh kita sendiri, dapat tunaikan impian anak2, dapat bagi reward kt diri sendiri, dapat pergi bercuti dan macam-macam lagi yang boleh buat jika kita punya sumber pendapatan.

PERSOALANNYA…

APAKAH BISNES YANG FLEKSIBEL, MUDAH, HIGH DEMAND DAN SESUAI UNTUK SURIRUMAH???

JAWAPANNYA IALAH…

BISNES MOBILE SPA BERSAMA THE WALKING BEAUTY PROJECT (TWB)

KENAPA SAYA KATAKAN BISNES MOBILE SPA TWB???

KERANA SEBAB YANG PERTAMA, IA ADALAH SATU PELABURAN YANG SANGAT MENGUNTUNGKAN. OF COURSE KITA BUAT BISNES NAK UNTUNG KAN. SO, DALAM MOBILE SPA TWB NI ANDA KELUARKAN MODAL SEKALI, KITA AJAR ANDA BAGAIMANA NAK UNTUNG BERKALI-KALI. LIHAT ALUMNI TWB YANG TELAH JOIN KURSUS MOBILE SPA TWB, KERJA 2-3 JAM PUN DAH BOLEH DAPAT BANYAK TU.

 

 

KLIK DI SINI Bisnes Mobile Spa Satu Pelaburan Bijak

KEDUA, MASA KERJA YANG FLEKSIBEL JADI SANGAT SESUAI UNTUK SURIRUMAH YANG ADA ANAK KECIL TAPI MASIH BOLEH MENJANA PENDAPATAN MELALUI BISNES MOBILE SPA NI. LIHAT SALAH SEORANG ALUMNI TWB YANG BUAT DUIT TIME ANAK PERGI SEKOLAH. DALAM MASA 1-2 JAM DAH DAPAT RM100 – RM165. BEST KAN!

KETIGA, PROVEN RESULTS! BERAPA RAMAI WANITA YANG TELAH JOIN KURSUS MOBILE SPA TWB BERJAYA MENJANA PENDAPATAN YANG MASYUK… WALAU DI MANA PUN ANDA PERGI, DENGAN SKILLS YANG KAMI AJAR NI, ANDA BOLEH BUAT DUIT DI MANA-MANA. KONSEPNYA MUDAH, DI MANA ADA WANITA, DI SITU ADA PELUANG UNTUK KITA BUAT BISNES MOBILE SPA.

This slideshow requires JavaScript.

JADI..TUNGGU APA LAGI?? BERTINDAKLAH SEKARANG!!

Mungkin inilah jawapan kepada doa-doa anda selama ini. Di mana ALLAH tunjukkan jalan untuk anda bagaimana mencari income bagi menampung kos sara hidup keluarga yang semakin hari semakin meningkat.

BERMINAT UNTUK SERTAI KURSUS MOBILE SPA TWB?

HUBUNGI SAYA 013-9225695

FARIDAH DAIK

ALUMNI TWB

OWNER FD MOBILE SPA

Follow IG Faridah Daik

 

5 KISAH WANITA PEROLEH PENDAPATAN 4-5 ANGKA DENGAN MOBILE SPA

Tags

, , , , , , , , , , ,

Hai, bertemu kita lagi dan  kali ini saya nak kongsikan dengan anda 5 kisah kejayaan wanita-wanita yang hebat dengan cabaran masing-masing sehingga mereka kini berjaya memperoleh pendapatan 4-5 angka sebulan dengan projek bisnes mobile spa The Walking Beauty (TWB).

Mereka semua bermula dengan zero namun dengan keazaman yang kuat serta bimbingan dan tunjuk ajar yang berterusan di bawah projek bisnes mobile spa TWB telah membantu mereka mencapai impian mereka. Sebenarnya ada banyak lagi kejayaan ahli alumni TWB yang lain, untuk entry kali ini saya kongsikan 5 dahulu kisah kejayaan supaya menjadi inspirasi kepada kita semua.

KISAH 1: DARI KAUNSELOR KINI PENGUSAHA MOBILE SPA

WhatsApp Image 2019-03-21 at 11.50.47 AM.jpeg

Nama : Nurul Jannah Bt Abd Razak
Umur : 30 tahun
Pekerjaan sebelum/semasa join TWB : Kaunselor & Pensyarah

WhatsApp Image 2019-03-21 at 11.50.48 AM

Kenangan sebagai Kaunselor mengendalikan Kem Motivasi.

1. Macam mana boleh join TWB in the first place?

Sepanjang waktu bekerja, berlaku kenaikan harga barang dan kos hidup setiap tahun, gaji hanyalah cukup2 makan sahaja. Pengalaman paling dirasai dengan isu kewangan ini waktu ketika sambung pengajian master. Perbelanjaan start negatif dalam beberapa bulan.

 

2. Kenapa TWB dan bukan kursus lain?

TWB paling murah, siap dapat barang spa dan juga terlalu banyak proven result hasil menjalankan spa walau secara part time. Waktu ni nampak fleksibelnya bisnes ni berbanding bisnes jual produk.

WhatsApp Image 2019-03-21 at 11.50.47 AM(1).jpeg

Lepas training, terus mula buat duit dengan bisnes mobile spa

3. Apakah pencapaian paling besar yg dapat lepas join TWB?

Berjaya naik rank supervisor walau bz dengan tugasan dan berjaya resign dari kerja hakiki sebagai kaunselor dan pensyarah. Sehingga kini semua komitment bulanan yang cecah ribuan ringgit hanya dibayar hasil 100% income spa dan Shaklee.

 

4. Anggaran income bulanan dengan TWB?

RM2000 purata setiap bulanan. Paling banyak dapat RM4000 lebih hasil 1-6 income penjuru spa TWB

5. Bagaimana TWB membantu hidup seharian?

☑Tetap merasai pengalaman seperti bekerja dahulu iaitu sentiasa dapat bantu orang lain untuk dapatkan nikmat sihat semula dan ilmu ttg kesihatan

☑ dapat membantu ramai wanita keluar dari masalah kewangan dan bantu mereka keluar dari masalah kewangan melalui kemasukan mereka ke projek spa TWB. Sharing pengalaman sendiri berjaya jana income tanpa perlu bimbang pulangan modal

☑ dapat jana income (unlimited income) melalui 6 penjuru income TWB. paling saya suka income bonus Shaklee. Kini saya sedang mengejar impian untuk kelayakan belian rumah menggunakan bonus shaklee.

WhatsApp Image 2019-03-21 at 11.55.46 AM(1)

Continue reading

Kisah Puan Izaty, Bekas Akauntan Berjaya Mendapat Income 4-5 Angka Dengan Bisnes Mobile Spa TWB

Tags

, , , , , , , , , , , , ,

WhatsApp Image 2019-02-23 at 1.47.33 PM

Puan Izaty bersama founder TWB, Master Ainul Shahrazad

Puan Izaty berumur 31 tahun berasal dari Melaka dan kini tinggal di Nilai. Puan Izaty merupakan seorang graduan accounting di USIM. Sebelum join buat mobile spa, beliau pernah bekerja sbg exec account selama 2 tahun.

 

WhatsApp Image 2019-03-21 at 10.08.38 PM

Puan Izaty dulu ketika kerja exec account,di sebuah NGO,selalu deal dgn artis utk projek amal. 😊

Kemudian mengambil keputusan untuk berhenti kerja selepas mendapat anak yang pertama. Ikuti temubual saya bersama beliau…

“Seronok kerja dulu,tp selepas dpt baby anak sy baby eczema,jd perlukan penjagaan rapi. Setahun sy menganggur sehingga anak pulih. Then sy mencari satu pekerjaan yang flexible,utk sy bekerja dan jaga anak. Alhamdulilah sy jumpa mobile spa TWB. Yang saya nampak career development die sgt menarik, bukan menjadi beautician semata-mata, its more than that. Dan yang best sy memerlukan dlm 1-3 jam sehari utk bekerja. Yang lain sy boleh fokus untuk anak-anak dan keluarga. 😊”

“Saya join TWB tahun 2016 lepas bersalin anak ke 2. Masa tu join TWB pakej RM399 facial shj, tu pun belajar drpd video. Masa tu duit takde langsung, sebab setahun menganggur. Pinjam duit adik beradik dan suami. Alhamdulilah seminggu dpt pulang modal semula.”

” Lps training terus sy applykan ilmu dan promote pd org terdekat. Then nak upgrde pakej twb kne buat uv dan byran. Masa tu sy 100% guna modal drpd biz. Then dah tak rasa takut dan useless lagi sbb ilmu dlm twb sgt power.”

“Sy bulldoze semua 6 penjuru income tu. Selagi ada ruang nk jana duit,sy cari. Skrng dah boleh buat fulltime spa target sy RM5k sebulan. Income sy utk bulan Februari 2019 baru ni:

1) Instant cash from spa RM1800
2) Untung Runcit RM200
3) xxx
4) Bonus Shaklee Rm1400
5) xxx
6) xxx

RM RM3400 + RM600 (Income Rahsia) = Rm4000

WhatsApp Image 2019-03-21 at 10.10.03 PM.jpeg

Instant cash saya setiap hari at least RM100

WhatsApp Image 2019-03-21 at 10.10.18 PM.jpeg

Bonus shaklee Puan Izaty bagi bulan Feb 2019

Yang lain tu sy dpt cash drpd untung runcit dan income rahsia.” ( yang ni kite share time training nanti)

Itulah serba sedikit tentang kisah Puan Izaty dan bagaimana TWB telah mengubah hidup beliau. Modul bisnes mobile spa TWB dengan 6 penjuru income sangat2 berbaloi. Jom jadi sebahagian daripada alumni TWB.

HUBUNGI SAYA UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG TWB

FARIDAH DAIK

ALUMNI TWB

OWNER FD MOBILE SPA

013-9225695

Follow IG Faridah Daik

Kisah Puan Wan Syahida Kahar, Bekas Jurutera Yang Kini Memperoleh Pendapatan 4-5 Angka Dengan Bisnes Mobile Spa TWB

Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Hi semua..hari ni saya nak kongsikan dengan korang satu kisah kejayaan bekas alumni TWB yang berjaya konsisten mendapat income 4 angka sebulan dengan modul bisnes mobile spa TWB ni. Beliau dahulunya merupakan seorang Jurutera Biomedical di salah satu company Belgium. Namun akhirnya memilih untuk berhenti kerja dan menceburi dalam bisnes mobile spa!

Image may contain: Wan Syahida Kahar, smiling, standing

Bekas engineer biomedical beralih ke bisnes mobile spa ~ Puan Wan Syahida Kahar

Mungkin ramai sebenarnya di kalangan kita yang merasa tertekan, stress dengan bebanan kerja, bos di tempat kerja yang tidak menjaga kebajikan pekerja, persekitaran kerja yang tidak seronok yang menyebabkan anda rasa nak berhenti kerja dan mencari peluang bisnes yang menguntungkan dan menyeronokkan.

Jom ikuti temubual saya bersama Puan Wan Syahida atau lebih mesra dengan panggilan Shye.

1. Bilakah Shye join TWB dan berapa yuran masa tu?

🔹 Saya join Nov 2015. Masa tu RM750 untuk course facial je.

2. Apa BIG WHY join TWB?

🔹 Nak capai career development & improve income walaupun saya housewife and 24 jam kat rumah.

3. Apa perkara yang paling berharga diperolehi sejak join TWB?

🔹 Dapat ilmu bisnes, strategi bisnes, ilmu kesihatan, ilmu kecantikan, bonus pun makin besar & bisnes rasa lebih fun nak buat bila ada progress.

4. Berapa lama masa ambil untuk balik modal?

🔹 Modal pun pakai income bonus Shaklee je. Pastu waktu upgrade ke 5 course (sekarang pakej 5 course ni RM1,999), pun sama, beli barang2 dengan bonus Shaklee. Every month pun income bonus Shaklee lebih stabil. Income saya memang 4 angka setiap bulan & paling minimum pun RM1k++ so senang la dpt balik modal 😄 . Alhamdulillah.. saya tak buat servis spa langsung tau ni. Saya jaga anak-anak 24 jam je di rumah. Anak ada 3. Paling kecik 1 tahun 2 bulan.

So bayangkan kalau u all buat duit ngan servis spa lagi macam yang saya share kat wall FB saya hari2, sure berkepuk-kepuk lagi income. Yang bagusnya ilmu spa TWB ni, anda bebas nak pilih penjuru income mana yang anda nak. Takde saper paksa.

5. Adakah TWB sama dengan training spa di luar sana? Kalau berbeza apa satu perbezaan yg paaaaling menarik?

🔹TWB memang jauh berbeza. Perbezaan yg paling menarik adalah kelebihan mentorship yg ada dlm bisnes TWB even selepas hands-on training. Then ada 6 penjuru income yang kita leh kejar. Ada career development. Tak buat spa pun ada cara utk dpt income. Ada FREE trip kita boleh dapat. Dan macam2 lagi. Memang TWB best sgt2 😊

6. Fokus TWB kepada servis spa semata atau semua penjuru income?

🔹 Saya pernah fokus servis spa masa awal2 join. Buat kat jiran-jiran & ahli keluarga kat kampung. Memang merasa instant cash tu. Sejam keje dah dapat at least RM50. Serius senang gile buat duit!!

Image may contain: text

🔹 Then saya fokus membesarkan empire saya dengan menolong wanita lain pula yg nak buat bisnes mobile spa ni. So saya fokus utk besarkan bonus Shaklee melalui recruitment dan menjual produk2 Shaklee serta untung runcit. Kiranya walaupun saya tak buat servis spa, saya sedang menolong wanita lain untuk buat servis spa diorang & besarkan income diorang pula 😊

Image may contain: 3 people, including Ainul Shahrazad and Wan Syahida Kahar, people smiling

Kini fokus bantu wanita lain buat servis spa

7. Average income dr TWB (Harap boleh share untuk pembakar semangat pembaca & wanita di luar sana)

🔹 Paling minimum RM1000 setiap bulan sekarang dalam title surirumah 24 jam & tak buat servis spa. Totally coaching anak buah dalam marketing spa & bisnes Shaklee masing2 je. Then paling tinggi pernah hit RM5k+++ waktu naik Coordinator.

8. Apa pencapaian impian paling tinggi?

🔹 Emmm hasil gigih berbisnes dari rumah, saya berjaya membesarkan tabung simpanan saya. Syukur Alhamdulillah.

🔹 Saya resign drpd engineer tahun 2014. Join Shaklee 2014 & TWB tahun 2015. Then saya tunaikan Umrah pada akhir tahun 2016, travel ke Istanbul (Turkey), Ho Chi Minh (Vietnam), Kyoto dan Osaka (Jepun), Hanoi (Vietnam), belanja keluarga penginapan di hotel 5 star di Cyberjaya sempena Anniversary , and banyak lagi.. Then bayar downpayment kereta Nissan Serena sebanyak RM10k, daftarkan anak masuk swimming class and now InsyaAllah.. sikit lagi nak layak dapat FREE Trip 5 Star ⭐️ Regional Shaklee ke Phuket tahun 2019 ni. Doakan saya ye ☺️

Image may contain: 2 people, including Wan Syahida Kahar, people smiling, people standing

IMPIAN TERCAPAI..DAPAT MENUNAIKAN UMRAH

9. Apa perasan dapat capai impian dengan TWB?

🔹 Memang seronok sgt sebab sejak join TWB, bisnes start progress and empire YST saya grow. And yang paling happy, of course bila saya dapat naik rank dalam Shaklee satu persatu dari Supervisor, lepas tu Senior Supervisor dan akhirnya latest Coordinator, semuanya asbab berTWB.
Income pun makin stabil Alhamdulillah. Suami juga merestui pekerjaan saya Alhamdulillah.

Dalam empire saya, saya telah melahirkan 5 orang Supervisor, seorang Senior Supervisor dan ramai lagi business builders Spa TWB ☺️

Image may contain: 13 people, including Ainul Shahrazad and Wan Syahida Kahar, people smiling, people standing, shoes and indoor

CAREER DEVELOPMENT…MENCAPAI PANGKAT COORDINATOR DALAM SHAKLEE

10. Apa saranan/cadangan untuk wanita di luar sana?

🔹 Jom sertai kami di TWB. Terlalu banyak peluang untuk anda jana income tak kisah la nak full time ke part time ke. Once anda dah join dan faham lubuk2 duit yg ada, anda akan rasa untung sgt2 dah menjadi salah seorang ahli dan #AlumniTWB.

Sekian kisah tentang Puan Wan Syahida Kahar, semoga memberi inspirasi kepada anda untuk berjaya seperti beliau. TWB bukan sahaja menawarkan peluang bisnes malah meningkatkan taraf hidup, menjadikan anda wanita yang berani untuk mencapai impian. Ingin ubah hidup anda? Jom sertai kami dalam bisnes mobile spa TWB.

HUBUNGI SAYA UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG TWB

FARIDAH DAIK

ALUMNI TWB

OWNER FD MOBILE SPA

013-9225695

Follow IG Faridah Daik